Gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3×5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3×5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3×6 evőkanál cukor
- 3×1 csomag vaníliás cukor
- 3×1 csomag sütőpor
- 3×4 evőkanál liszt
- 3×1 dl olaj
- A kakaós laphoz kakaó
A krémhez:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 3 csomag vaníliáspuding
- 1 liter tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- rum vagy rumaroma
A tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- étolaj vagy margarin
Elkészítése:
5 tojást szétválasztasz, felvered habbá. 5 tojássárgáját,6 kanál cukrot,1 vaníliás cukrot, 1 sütőport, 4 evőkanál lisztet,1 dl olajat összekeversz,majd hozzáadod a fehérjehabot. Tepsibe simítod, és kb. 20 perc alatt megsütöd.
Ezt 3x ismétled meg, 2 kakaós lapot és 1 sima lapot sütsz.
Pudingot főzöl a 3 pudingból és az 1 liter tejből,hagyod hűlni. A porcukrot jól elkevered a margarinnal,majd hozzáadod a pudinghoz.
Belepasszírozod a gesztenyét,ízlés szerinti mennyiségben adsz hozzá rumot vagy rumaromát.
Egy kicsit hagyd állni a krémet,majd töltsd meg vele a lapokat. Kakaós lap –krém – sima lap –krém – kakaós lap sorrendben.
A csokit felolvasztod egy kis margarinnal a gőz felett. Majd a süti tetejére zúdítod.:)
Megszórhatod színes cukrokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »