Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Különleges gesztenyés krémes recept

Különleges gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 1 ek víz
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Szirupos lekvárhoz:

    • 4 ek barna cukor
    • 1 mk őrölt kardamom
    • 1 narancs
    • 1 lime leve
    • 2 mandarin

    Töltelék:

    • 25 dkg gesztenye massza
    • 25 dkg mascarpone
    • 6 ek krémes krém por
    • kb 2 dl tej
    • 2 ek porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát keverünk, majd egy 25*35 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt három hosszúkás lapra vágjuk, úgy hogy a lapok beleférjenek egy 23*12 cm-es sütőformába.

    A zseléhez egy edénybe tesszük a kardamomot, narancsot és mandarint gerezdekre szedve, a lime levés és a barna cukrot. Sűrűre főzzük, majd akár botmixerrel pürésíthetjük is. Ezt már előző nap elkészíthetjük, másnapra besűrűsödik és finom, kenhető anyag lesz belőle.

    A krémhez a gesztenyét, krémsajtot kikeverjük a porcukorral. A krémes krémet a tejjel keményre felverjük.

    Jöhet az összeállítás: az egyik lapot beletesszük a sütőformába, amit előtte sütőpapírral bélelünk, amely túllóg a forma oldalán. Beletesszük az egyik lapot, megkenjük a lekvár 3/4-ed részével, ráteszünk egy másik lapot. Megkenjük a maradék lekvárral, majd eligazítjuk rajta a gesztenyés krémet. Erre fogjuk simítani a krémes krémet. Ezt befedjük a maradék lappal. Dermedésig hűtőbe tesszük.

    A hűtőből kivéve a sütőpapír segítségével kiemeljük, majd megfordítjuk. az alja lesz a teteje. A csokit 1-2 ek olajjal felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk és hagyjuk, hogy megdermedjen. Forróvizes késsel szeleteljük, mint a tortát.
    Csodás ízharmóniát sikerült létrehoznom. Talán bonyolultnak tűnik, de nem az. Igazi ünnepi csemege.

    Tipp:

    Saját receptemet adom közzé.Nagyon finom torta,amit ünnepekre ajánlom mindenkinek, aki a gesztenyés sütiket szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá