Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés sütemény recept

Gesztenyés sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 dl olaj
    • 1 sütőpor
    • 7 evőkanál liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 10 dkg csokoládé
    • 2 cs csokis pudingpor
    • 3 evőkanál liszt
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg gesztenyepüré

    Tetejére:

    • fél liter habtejszín és csoki reszelék a díszítéshez

    Elkészítése:

    Az 5 tojás sárgáját kikeverjük a 10 kanál cukorral,majd hozzáadjuk a 2 kanál kakaóport, 1 dl olajat és a 7 kanál lisztet, az 1 csomag sütőporral együtt.

    Felverjük az 5 tojás fehérjét és ezt is belekeverjük a masszába,majd kiolajozott és ki lisztezett közepes tepsiben, előmelegített sütőben 250 fokon sütjük. (Tűpróbáig.)

    A krémhez 1 liter tejet felforralunk és beledobjuk a csokoládét.

    A pudingport összekeverjük a 3 kanál lisztel és a 25 dkg cukorral, pici tejjel és amikor a többi tej felforrt beleöntjük a pudingporos

    keveréket és sűrű krémmé főzzük állandó keverés mellett.

    Ha kihűlt a krém belekeverjük a margarint és a gesztenyepürét és mehet is a piskótára. A tetejére habtejszín kerül amit csokireszelékkel megszórunk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá