Gesztenyés sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás sárgája
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 1 sütőpor
  • 7 evőkanál liszt
  • 5 tojás fehérje

Krém:

  • 1 liter tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyepüré

Tetejére:

  • fél liter habtejszín és csoki reszelék a díszítéshez

Elkészítése:

Az 5 tojás sárgáját kikeverjük a 10 kanál cukorral,majd hozzáadjuk a 2 kanál kakaóport, 1 dl olajat és a 7 kanál lisztet, az 1 csomag sütőporral együtt.

Felverjük az 5 tojás fehérjét és ezt is belekeverjük a masszába,majd kiolajozott és ki lisztezett közepes tepsiben, előmelegített sütőben 250 fokon sütjük. (Tűpróbáig.)

A krémhez 1 liter tejet felforralunk és beledobjuk a csokoládét.

A pudingport összekeverjük a 3 kanál lisztel és a 25 dkg cukorral, pici tejjel és amikor a többi tej felforrt beleöntjük a pudingporos

keveréket és sűrű krémmé főzzük állandó keverés mellett.

Ha kihűlt a krém belekeverjük a margarint és a gesztenyepürét és mehet is a piskótára. A tetejére habtejszín kerül amit csokireszelékkel megszórunk.