Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kosár recept

Gesztenyés kosár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 1/4 l tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg gesztenyemassza

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A porcukrot , a zsírt a tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Alaposan összedolgozzuk. Kis darabokat kosárformákba nyomunk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből pépet főzünk. A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét is. Ha a pép kihűlt hozzáadjuk a gesztenyés krémet. Alaposan összedolgozzuk. A krémmel megtöltjük a kosarakat. A habhoz gőz fölött felverjük a fehérjét a cukorral, majd a kosarakra nyomjuk. Tetejét színes cukorral díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá