Gesztenyés kosár

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gesztenyés kosár

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 1/4 l tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg gesztenyemassza

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése:
A porcukrot , a zsírt a tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Alaposan összedolgozzuk. Kis darabokat kosárformákba nyomunk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből pépet főzünk. A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét is. Ha a pép kihűlt hozzáadjuk a gesztenyés krémet. Alaposan összedolgozzuk. A krémmel megtöltjük a kosarakat. A habhoz gőz fölött felverjük a fehérjét a cukorral, majd a kosarakra nyomjuk. Tetejét színes cukorral díszíthetjük.