Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-puncsos kocka recept

Gesztenyés-puncsos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek víz
    • 14 dkg darált dió
    • 6 ek liszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 0,5 dl rum
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1 főzhető puncsos pudingpor
    • 3 dl tej

    A mázhoz:

    • 10 dkg tortabevonó csokoládé
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadunk 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük.

    A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

    Elfelezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on 1-1 lapot sütünk belőle.

    A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.

    A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.

    A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá