Gesztenyés-puncsos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek víz
  • 14 dkg darált dió
  • 6 ek liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 főzhető puncsos pudingpor
  • 3 dl tej

A mázhoz:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadunk 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

Elfelezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on 1-1 lapot sütünk belőle.

A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.

A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.