Gesztenyés-krémsajtos rolád recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek kristálycukor
- 1/2 dl rumaroma
- 3 ek finomliszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 narancs reszelt héja
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 ek rumaroma
Bevonás:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és az aromát. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a keményítőt. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, apránként, majd óvatosan összeforgatjuk, csomómentesre keverjük, figyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit, kb 25*35 cm-es, kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk! Még melegen feltekerjük a lapot és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a gesztenyemasszával és a cukorral, majd a kissé megolvasztott vajat is hozzáadjuk a rumaromával együtt és robotgéppel alaposan kikeverjük.
Az elkészült krémmel megtöltjük a roládot, keveset tegyünk félre a díszítéshez. Feltekerjük a tésztát és bevonjuk csokival, amihez a csokit felolvasztjuk gőz felett az olajjal. A félretett krémmel díszítjük a roládot. Ízlés szerint díszíthető még fehér és barna csokireszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »