Gesztenyés-krémsajtos rolád recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 5 ek kristálycukor
- 1/2 dl rumaroma
- 3 ek finomliszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 narancs reszelt héja
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 ek rumaroma
Bevonás:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és az aromát. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a keményítőt. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, apránként, majd óvatosan összeforgatjuk, csomómentesre keverjük, figyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit, kb 25*35 cm-es, kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk! Még melegen feltekerjük a lapot és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a gesztenyemasszával és a cukorral, majd a kissé megolvasztott vajat is hozzáadjuk a rumaromával együtt és robotgéppel alaposan kikeverjük.
Az elkészült krémmel megtöltjük a roládot, keveset tegyünk félre a díszítéshez. Feltekerjük a tésztát és bevonjuk csokival, amihez a csokit felolvasztjuk gőz felett az olajjal. A félretett krémmel díszítjük a roládot. Ízlés szerint díszíthető még fehér és barna csokireszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

