Gesztenyés krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg natúr gesztenyemassza
- 15 dkg cukor
- csipet só
Krémhez:
- fél liter tej
- 3 púpos ek liszt
- 10-15 dkg cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- rum ízlés szerint
- 3 narancs reszelt héja
- csipet só
Tetejére:
- fél liter hideg tejszínhab
- habfixáló
- 3 ek cukor
Elkészítése:
Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A tojások sárgáját alaposan,fehéredésig kikeverem a cukor felével,majd belekeverem a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verem a maradék cukorral,csipet sóval, majd beleforgatom a tojásos gesztenyét.
Beleöntöm az előkészített tepsibe. Előmelegített 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütöm. Ha megsült lehúzom róla a sütőpapírt rácsra teszem kihűlni. A sütőpapírt visszateszem a tepsibe,és belerakom a tésztát.
A krémhez: kevés tejjel csomómentesre keverem a lisztet,hozzáöntöm a többi tejet és sűrű krémet főzök belőle. Lehúzom a tűzről,belekeverem a cukrot,reszelt narancsok héját, a gesztenyemasszát,rumot.
A krémet a tésztára öntöm, majd alaposan kihűtöm.
A hideg tejszínt habbá verjem a cukorral,csipet sóval és a fixálóval.A süti tetejére simítom.
Másnap lesz igazán finom.
Tipp:
Én natúr gesztenyemasszát vettem mert édesítőszert és cukrot felesben használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

