Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kosárka recept

Gesztenyés kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 5 dkg darált dió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek rum
    • 8 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek méz

    Krémhez:

    • 40 dkg gesztenyepüré
    • 6 dkg porcukor
    • rum vagy aroma (ízlés szerinti mennyiségben)
    • 3 dl tejszínhab

    A díszítéshez:

    • 1 dl tejszínhab
    • 5 dkg csokiforgács

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kiolajozott kis formákat kibéleljük egyenként tésztával. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és óvatosan kiemeljük őket.

    A gesztenyemasszát a porcukorral, rummal krémesre keverjük és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt és azzal is jól kiverjük. Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük. A tejszínhabot keményre verjük és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítettem.

    Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk, így a gyerekek is fogyaszthatják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá