Gesztenyés kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 tojás sárgája
  • 1 ek rum
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek méz

Krémhez:

  • 40 dkg gesztenyepüré
  • 6 dkg porcukor
  • rum vagy aroma (ízlés szerinti mennyiségben)
  • 3 dl tejszínhab

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszínhab
  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kiolajozott kis formákat kibéleljük egyenként tésztával. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és óvatosan kiemeljük őket.

A gesztenyemasszát a porcukorral, rummal krémesre keverjük és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt és azzal is jól kiverjük. Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük. A tejszínhabot keményre verjük és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítettem.

Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk, így a gyerekek is fogyaszthatják.