Gesztenyés kocka meggyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek kristály cukor
- 6 ek liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 1 csomag gesztenyemassza
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliapuding
- 5 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 ek zselatin
- 0,5 kg magozott meggy
- 3 dl habtejszín a tetejére
Elkészítése:
7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Krém készítése:
A pudingot a cukorral 3 dl tejben megfőzzük, hűtjük. Míg hűl, közben többször keverjük át géppel. A kihűlt pudinghoz keverjük a gesztenyemasszát, jól kihabosítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a gesztenye krémhez adjuk. A zselatint kevés meleg vízben
feloldjuk, a gesztenyekrémhez keverjük. A meggyet is belekeverjük.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük.
Kockára vágva tálaljuk. Tálalásig hűtjük.