Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kocka meggyel recept

Gesztenyés kocka meggyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek kristály cukor
    • 6 ek  liszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 2 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 1 csomag gesztenyemassza
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliapuding
    • 5 dkg porcukor
    • 3 dl habtejszín
    • 1 ek zselatin
    • 0,5 kg magozott meggy
    • 3 dl habtejszín a tetejére

    Elkészítése:

    7  tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

    Krém készítése:

    A pudingot a cukorral 3 dl tejben megfőzzük, hűtjük. Míg hűl, közben többször keverjük át géppel. A kihűlt pudinghoz keverjük a gesztenyemasszát, jól kihabosítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a gesztenye krémhez adjuk. A zselatint kevés meleg vízben
    feloldjuk, a gesztenyekrémhez keverjük. A meggyet is belekeverjük.

    A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük.
    Kockára vágva tálaljuk. Tálalásig hűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá