Gesztenyés kocka meggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 ek kristály cukor
  • 6 ek  liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor

Krémhez:

  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek zselatin
  • 0,5 kg magozott meggy
  • 3 dl habtejszín a tetejére

Elkészítése:

7  tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

Krém készítése:

A pudingot a cukorral 3 dl tejben megfőzzük, hűtjük. Míg hűl, közben többször keverjük át géppel. A kihűlt pudinghoz keverjük a gesztenyemasszát, jól kihabosítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a gesztenye krémhez adjuk. A zselatint kevés meleg vízben
feloldjuk, a gesztenyekrémhez keverjük. A meggyet is belekeverjük.

A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük.
Kockára vágva tálaljuk. Tálalásig hűtjük.