Gesztenyés háromszögek recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 30-35 dkg darált keksz
- 1 kiskanál rum vagy pár csepp rumaroma
Csokimáz:
- 10 dkg főzőcsoki
- 3 kanál étolaj
Elkészítése:
Az alap anyagaiból összegyúrjuk a gesztenyés masszát. Ha van háromszög alakú formánk, béleljük ki alufóliával és nyomkodjuk bele a masszát. Ha nincs, hajtogassunk kartonból, rögzítsük, fedjük be alufóliával és nyomkodjuk bele a masszát.
Tegyük hűtőbe, majd a mázhoz olvasszuk össze a csokit és az olajat. A gesztenyés részt fordítsuk ki a formából, öntsük le a mázzal és hagyjuk lecsorogni róla. Ha van dekorgyöngyünk azzal is megszórhatjuk. Addig tegyük hűtőbe, amíg a máz meg nem szilárdul.
A hűtőből kivéve ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.