Gesztenyés háromszögek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyés háromszögek

Hozzávalók:
Alap:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 30-35 dkg darált keksz
  • 1 kiskanál rum vagy pár csepp rumaroma

Csokimáz:

  • 10 dkg főzőcsoki
  • 3 kanál étolaj

Elkészítése:

Az alap anyagaiból összegyúrjuk a gesztenyés masszát. Ha van háromszög alakú formánk, béleljük ki alufóliával és nyomkodjuk bele a masszát. Ha nincs, hajtogassunk kartonból, rögzítsük, fedjük be alufóliával és nyomkodjuk bele a masszát.

Tegyük hűtőbe, majd a mázhoz olvasszuk össze a csokit és az olajat. A gesztenyés részt fordítsuk ki a formából, öntsük le a mázzal és hagyjuk lecsorogni róla. Ha van dekorgyöngyünk azzal is megszórhatjuk. Addig tegyük hűtőbe, amíg a máz meg nem szilárdul.

A hűtőből kivéve ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.