Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés alagút recept

Gesztenyés alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 3 db tojás
    • 3 ek liszt
    • 3 ek cukor
    • 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 mk sütőpor

    Töltelék hozzávalói:

    • 25 dkg gesztenye massza
    • 2-3 ek cukor
    • Rumaroma (ízlés szerint)
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) (hulala, cukrászhab)
    • 1 dl langyos víz
    • 2 kk zselatin fix

    Tetejére:

    • Tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:  (Tepsi mérete: 30×33 cm)

    A három tojásból 30*33 cm-es tepsiben sütünk kakaós piskóta lapot. Mikor megsült félre tesszük hűlni.

    A gesztenye masszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rum aromával jól összekeverjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük, bele tesszük a gesztenye masszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.

    1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd bele öntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.

    A kihűlt tészta lapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja “teteje” az őzgerinc sütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.

    Az őzgerinc sütőt kibéleljük folcpakkal, utána pedig körbe a piskóta lappal, majd megtöltjük a gesztenye krémmel és tetejére rá helyezzük a piskóta csíkot.

    2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint vissza tesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.

    Tálalásig, szeletelésig a hűtőbe tároljuk.

    Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az össze tördelt csoki darabkákat és étolajjal összekeverjük és már le is lehet önteni a süteményt.

    Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek