Gesztenyés alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:

  • 3 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor

Töltelék hozzávalói:

  • 25 dkg gesztenye massza
  • 2-3 ek cukor
  • Rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 dl habtejszín (hulala, cukrászhab)
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kk zselatin fix

Tetejére:

  • Tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:  (Tepsi mérete: 30×33 cm)

A három tojásból 30*33 cm-es tepsiben sütünk kakaós piskóta lapot. Mikor megsült félre tesszük hűlni.

A gesztenye masszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rum aromával jól összekeverjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük, bele tesszük a gesztenye masszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.

1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd bele öntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.

A kihűlt tészta lapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja “teteje” az őzgerinc sütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.

Az őzgerinc sütőt kibéleljük folcpakkal, utána pedig körbe a piskóta lappal, majd megtöltjük a gesztenye krémmel és tetejére rá helyezzük a piskóta csíkot.

2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint vissza tesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.

Tálalásig, szeletelésig a hűtőbe tároljuk.

Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az össze tördelt csoki darabkákat és étolajjal összekeverjük és már le is lehet önteni a süteményt.

Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!