Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes rolád recept

Gesztenyekrémes rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 3 ek holland kakaópor
    • 6 ek liszt
    • 3 ek rum
    • 1⁄2 tk szódabikarbóna
    • 1 csipet só

    Krém :

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek keményítőliszt
    • 300 ml tejszín
    • 4 ek cukor
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 250 g gesztenyepüré
    • 150 g vaj
    • étcsokoládé (díszítés)

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a sóval, a rummal, a kakaóval és a szódabikarbónával, majd hozzátesszük a réteslisztet, és végül a fehérjékből vert kemény habot. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe (kb. gáztepsi méretű), és elsimítjuk rajta a masszát.

    Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, addig egy konyharuhát nagyon vékonyan meghintünk porcukorral, és a piskótát a sütőből kivéve erre fordítjuk rá. Húzzuk le róla a papírt, és a konyharuhával együtt csavarjuk fel. Hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tojást villával verjük fel egy kissé, majd keverjük össze a keményítővel és a tejszínnel. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve még forrón keverjük bele a cukrot, majd hűtsük ki. Ha cukrozatlan gesztenyemasszát használunk, akkor tegyünk valamivel több cukrot a krémbe.

    A kihűlt tejszínes krémhez keverjük előbb a gesztenyét géppel, majd tegyük hozzá a vajat, és alaposan habosítsuk ki.

    A kihűlt piskótát csavarjuk ki, és töltsük meg krémmel. A külsejét is vonjuk be krémmel, villával csíkozzuk meg, és szórjunk rá csokiforgácsot.

    Tipp:

    Finom gesztenyekrémes tekercs

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá