Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekocka recept

Gesztenyekocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 6 tojás
    • 6 ek porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 6 ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 ek keserű kakaópor

    Krémhez:

    • 1 csomag vanília ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 25-30 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 2 ek rum

    Tetejére:

    • kb. 4-5 dl felvert Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • díszítésnek kakaópor­/csokiforgács

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk és óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

    Egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

    A pudingport a tejjel és 10 dkg porcukorral simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.

    A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére egyengetjük és kakaóporral, vagy csokiforgáccsal megszórva díszítjük.

    Minimum pár órát hűtőben állni hagyjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek