Gesztenyekocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyekocka

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 ek keserű kakaópor

Krémhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25-30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek rum

Tetejére:

  • kb. 4-5 dl felvert habtejszín
  • díszítésnek kakaópor­/csokiforgács

Elkészítése:

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk és óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

Egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

A pudingport a tejjel és 10 dkg porcukorral simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.

A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére egyengetjük és kakaóporral, vagy csokiforgáccsal megszórva díszítjük.

Minimum pár órát hűtőben állni hagyjuk!