Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye rolád recept

Gesztenye rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6 tojás
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 15 dkg gesztenyemassza

    Töltelékhez:

    • 35 dkg gesztenyemassza

    Tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojás sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük és még melegen felcsavarjuk.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk és a gesztenyemasszát is hozzákeverjük.

    A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőben pihentjük.

    Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük és a piskótát bevonjuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek