Gesztenye rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg gesztenyemassza

Töltelékhez:

  • 35 dkg gesztenyemassza

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojás sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük és még melegen felcsavarjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk és a gesztenyemasszát is hozzákeverjük.

A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőben pihentjük.

Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük és a piskótát bevonjuk vele.