Gesztenye kocka recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 5 ek cukor
- fél cs sütőpor
- fél dl víz
- fél dl olaj
Krém:
- 25 dkg gesztenye massza
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 dl habtejszín
- rum, vagy aroma ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosa, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után három egyenlő részre vágunk.
A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, a masszát lereszeljük, majd rummal ízesítjük és hozzáadjuk a margarinhoz. Alaposan összekeverjük. A lapokat megkenjük a krémmel és egymásra tesszük. A tejszínt habbá verjük 3 dkg porcukorral és ízlés szerint díszítjük a süteményt.
1-2 órára hűtőbe tesszük.