Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye kocka recept

Gesztenye kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • fél cs sütőpor
    • fél dl víz
    • fél dl olaj

    Krém:

    • 25 dkg gesztenye massza
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 2 dl habtejszín
    • rum, vagy aroma ízlés szerint

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosa, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után három egyenlő részre vágunk.
    A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, a masszát lereszeljük, majd rummal ízesítjük és hozzáadjuk a margarinhoz. Alaposan összekeverjük. A lapokat megkenjük a krémmel és egymásra tesszük. A tejszínt habbá verjük 3 dkg porcukorral és ízlés szerint díszítjük a süteményt.
    1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá