Gesztenye kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 3 tojás
  • 4 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • fél cs sütőpor
  • fél dl víz
  • fél dl olaj

Krém:

  • 25 dkg gesztenye massza
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • rum, vagy aroma ízlés szerint

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosa, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után három egyenlő részre vágunk.
A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, a masszát lereszeljük, majd rummal ízesítjük és hozzáadjuk a margarinhoz. Alaposan összekeverjük. A lapokat megkenjük a krémmel és egymásra tesszük. A tejszínt habbá verjük 3 dkg porcukorral és ízlés szerint díszítjük a süteményt.
1-2 órára hűtőbe tesszük.