Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye kocka recept

Gesztenye kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6 ek liszt
    • 6 tojás
    • 6 ek porcukor
    • 10 dkg margarin (olvasztott)
    • 0,5 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

    Gesztenyekrém:

    • 500 g gesztenyemassza
    • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
    • 3 dl tej
    • 30 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • rum aroma (ízlés szerint)

    Tetejére:

    Elkészítése:

    10 dkg porcukrot a pudingporral és kevés tejjel csomómentesre keverünk, majd a maradék tejet is hozzáadjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. Félre tesszük hűlni.

    A tojásokat szét választjuk. A sárgájához adunk 6 ek porcukrot, és gépi habverővel habosra keverjük, majd az olvasztott (de nem meleg) margarinnal tovább habosítjuk még kb. 1-2 percig.

    A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztes keverék felét beleszitáljuk a cukros tojássárgás masszába (még nem keverjük össze). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a hab felét is hozzáadjuk, és most óvatosan összekeverjük az egészet. A másik felét ugyanígy hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.

    Sütőpapírral bélelt 20×36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba).

    A szoba hőmérsékletű margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd a villával összetört gesztenyemasszát kisebb adagokban hozzákeverjük, majd a KIHŰLT pudingot is belekeverjük. Kevés rum aromával ízesítjük. Az egész gesztenyekrémet gépi habverővel jól összekeverjük.

    A kisült, kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a gesztenyés krémet.

    A habtejszínt kemény habbá felverjük, és a gesztenyekrémre egyenletesen rákenjük.

    Tálalás előtt a hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd egyforma kockákra felvágjuk.

    A gesztenye kocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 307 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek