Gesztenye kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenye kocka

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 ek liszt
  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • 0,5 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

Gesztenyekrém:

  • 500 g gesztenyemassza
  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 3 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • rum aroma (ízlés szerint)

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

10 dkg porcukrot a pudingporral és kevés tejjel csomómentesre keverünk, majd a maradék tejet is hozzáadjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. Félre tesszük hűlni.

A tojásokat szét választjuk. A sárgájához adunk 6 ek porcukrot, és gépi habverővel habosra keverjük, majd az olvasztott (de nem meleg) margarinnal tovább habosítjuk még kb. 1-2 percig.

A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztes keverék felét beleszitáljuk a cukros tojássárgás masszába (még nem keverjük össze). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a hab felét is hozzáadjuk, és most óvatosan összekeverjük az egészet. A másik felét ugyanígy hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.

Sütőpapírral bélelt 20×36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba).

A szoba hőmérsékletű margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd a villával összetört gesztenyemasszát kisebb adagokban hozzákeverjük, majd a KIHŰLT pudingot is belekeverjük. Kevés rum aromával ízesítjük. Az egész gesztenyekrémet gépi habverővel jól összekeverjük.

A kisült, kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a gesztenyés krémet.

A habtejszínt kemény habbá felverjük, és a gesztenyekrémre egyenletesen rákenjük.

Tálalás előtt a hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd egyforma kockákra felvágjuk.