Gerbeaud szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 mk szódabikarbóna
- 4 ek porcukor
Töltelék
- 25 dkg darált dió
- barackíz
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- tortabevonó massza (csokimázhoz)
Elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Az első lapot kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. Megszúrjuk több helyen villával. Megkenjük lekvárral, majd a darált diót, amit előtte elkeverünk a cukorral, rászórjuk, ügyelve arra, hogy elég legyen a másik laphoz is.
A következő lapot is nyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, majd szórjuk. Erre kerül az utolsó lap. Megbökjük, majd megkenjük tojással. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Ha kihűlt, tortabevonóval bevonjuk egyenletesen. Akár hosszúkás, akár rombusz alakúra is vághatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.