Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gerbeaud szelet recept

Gerbeaud szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dkg élesztő
    • kevés tej
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 4 ek porcukor

    Töltelék

    • 25 dkg darált dió
    • barackíz
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • tortabevonó massza (csokimázhoz)

    Elkészítése:

    A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Az első lapot kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. Megszúrjuk több helyen villával. Megkenjük lekvárral, majd a darált diót, amit előtte elkeverünk a cukorral, rászórjuk, ügyelve arra, hogy elég legyen a másik laphoz is.

    A következő lapot is nyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, majd szórjuk. Erre kerül az utolsó lap. Megbökjük, majd megkenjük tojással. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.

    Ha kihűlt, tortabevonóval bevonjuk egyenletesen. Akár hosszúkás, akár rombusz alakúra is vághatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá