Gerbeaud szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gerbeaud szelet

Hozzávalók:
Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 4 ek porcukor

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • barackíz
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tortabevonó massza (csokimázhoz)

Elkészítése:

A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Az első lapot kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. Megszúrjuk több helyen villával. Megkenjük lekvárral, majd a darált diót, amit előtte elkeverünk a cukorral, rászórjuk, ügyelve arra, hogy elég legyen a másik laphoz is.

A következő lapot is nyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, majd szórjuk. Erre kerül az utolsó lap. Megbökjük, majd megkenjük tojással. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Ha kihűlt, tortabevonóval bevonjuk egyenletesen. Akár hosszúkás, akár rombusz alakúra is vághatjuk.