Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Galaktobureko – görög tejkrémes rétes recept

Galaktobureko – görög tejkrémes rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 12 réteslap
    • 10 dkg vaj vagy margarin

    Krém:

    • 0,5 l tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 22 dkg búzadara
    • 30 dkg vaj vagy margarin
    • 3 cs vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
    • másfél citrom héja reszelve

    Szirup:

    • 15 dkg cukor
    • 3 kk citromlé
    • 1 kk vanília aroma
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot vagy a rúd kikapart belsejét. Lassú tűzön feltesszük főni és kavargatva hozzáadjuk a búzadarát. Ezt az egészet krémes állagúvá főzzük, ügyelve, hogy le ne égjen.

    Az elkészült forró krémbe belekeverünk 30 dkg vajat és a reszelt citrom héjat.
    Egy tepsit kikenünk, majd egyenként belehelyezzük a kihajtogatott réteslapokat. Mindet megkenjük olvasztott vajjal. Ezen elterítjük a még meleg krémet.

    Lefedjük a másik csomag réteslappal, szintén megkenve minden egyes réteget olvasztott vajjal. Ha a réteslap szélei túllógnak a tepsin, akkor visszahajtogatjuk a sütire. Ezután egy éles késsel teljes mélységig felszeleteljük a süteményt.
    Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szép aranybarna színt kap.
    Közben elkészítjük a szirupot és ezt a sütőből kivett forró sütire ráöntjük.
    Pirított mandulával díszíthetjük.

    Forrón és hidegen egyaránt mennyei édesség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá