Galaktobureko – görög tejkrémes rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 12 réteslap
- 10 dkg vaj vagy margarin
Krém:
- 0,5 l tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 22 dkg búzadara
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 3 cs vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
- másfél citrom héja reszelve
Szirup:
- 15 dkg cukor
- 3 kk citromlé
- 1 kk vanília aroma
- 1 dl víz
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot vagy a rúd kikapart belsejét. Lassú tűzön feltesszük főni és kavargatva hozzáadjuk a búzadarát. Ezt az egészet krémes állagúvá főzzük, ügyelve, hogy le ne égjen.
Az elkészült forró krémbe belekeverünk 30 dkg vajat és a reszelt citrom héjat.
Egy tepsit kikenünk, majd egyenként belehelyezzük a kihajtogatott réteslapokat. Mindet megkenjük olvasztott vajjal. Ezen elterítjük a még meleg krémet.
Lefedjük a másik csomag réteslappal, szintén megkenve minden egyes réteget olvasztott vajjal. Ha a réteslap szélei túllógnak a tepsin, akkor visszahajtogatjuk a sütire. Ezután egy éles késsel teljes mélységig felszeleteljük a süteményt.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szép aranybarna színt kap.
Közben elkészítjük a szirupot és ezt a sütőből kivett forró sütire ráöntjük.
Pirított mandulával díszíthetjük.
Forrón és hidegen egyaránt mennyei édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »