Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Florentine recept

Florentine
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg tisztított mandula
    • 3 ek liszt
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 1 db narancs reszelt héja
    • 0,5 kk só
    • 15 dkg cukor
    • 3 ek tejszín
    • 2 ek vaj
    • 1 kk vanília kivonat

    A csokitöltelék

    • 3 ek tejszín
    • 2 ek vaj
    • 5 dkg csoki

    Tetejére

    • 5 dkg csokoládé

    Díszítéshez

    • 2 dkg zöld pisztácia

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot.

    A mandulát ledaráljuk, összekeverjük a narancshéjjal, a liszttel és a sóval.  A cukrot, a tejszínt, és a vajat közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.

    Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a vanília kivonatot. Beleöntjük a mandulás keverékbe, és jól összekeverjük. Félretesszük, és addig várunk, míg annyira ki nem hűl, hogy kézzel könnyedén formázhatjuk.

    A tésztából kézzel, diónagyságú golyókat formálunk, és kb. 4 cm-re egymástól a sütőlapra tesszük őket, és kissé ellapítjuk őket.

    A sütiket 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.

    A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, 3 evőkanál tejszínnel, és 2 evőkanál vajjal kikeverjük, majd hűtjük. A csokival a sütiket szendvicsként összeragasztjuk, és díszítésként a tetejükre csorgatjuk, pisztáciával megszórjuk.

    Szobahőmérsékleten pihentetjük, amíg a csokoládé meg nem dermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá