Florentine

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg tisztított mandula
  • 3 ek liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 0,5 kk só
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek tejszín
  • 2 ek vaj
  • 1 kk vanília kivonat

A csokitöltelék

  • 3 ek tejszín
  • 2 ek vaj
  • 5 dkg csoki

Tetejére

  • 5 dkg csokoládé

Díszítéshez

  • 2 dkg zöld pisztácia

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot.

A mandulát ledaráljuk, összekeverjük a narancshéjjal, a liszttel és a sóval.  A cukrot, a tejszínt, és a vajat közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.

Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a vanília kivonatot. Beleöntjük a mandulás keverékbe, és jól összekeverjük. Félretesszük, és addig várunk, míg annyira ki nem hűl, hogy kézzel könnyedén formázhatjuk.

A tésztából kézzel, diónagyságú golyókat formálunk, és kb. 4 cm-re egymástól a sütőlapra tesszük őket, és kissé ellapítjuk őket.

A sütiket 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, 3 evőkanál tejszínnel, és 2 evőkanál vajjal kikeverjük, majd hűtjük. A csokival a sütiket szendvicsként összeragasztjuk, és díszítésként a tetejükre csorgatjuk, pisztáciával megszórjuk.

Szobahőmérsékleten pihentetjük, amíg a csokoládé meg nem dermed.