Flana tallér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg keményítő
- 10 dkg puha vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 25 dkg vaj
Krém:
- 1 csomag főzés nélküli csokoládé pudingpor
- 250 ml tej
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 9 teáskanál kristálycukor
- 5 teáskanál víz
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál vaj
Elkészítése:
A tésztához keverjük össze az átszitált lisztet, keményítőt, sütőport és a vaníliás cukrot. Tegyük hozzá a többi alapanyagot és gyúrjunk puha tésztát. Csomagoljuk folpackba és tegyük egy órára a hűtőbe.
Közben állítsuk össze a krémet. Ehhez a megadott utasítás szerint keverjük habosra a tejet a pudingporral. Egy másik tálban habosítsuk a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd dogozzuk össze a kétféle krémet és ezt is tegyük a hűtőbe.
A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, majd szaggassunk öt centiméteres köröket és fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
180 fokon süssük 10-12 percig ügyelve arra, hogy világos maradjon a süteményünk. Az elkészült korongokat tegyük félre hűlni. Ebből az adagból nagyjából 24 db korong készül.
Amíg sülnek a tallérok, készítsük el a mázat. Ehhez a cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés közben dolgozzuk bele a masszába.
Az összeállításhoz a krémet adagoljuk habzsákba, nyomjunk tetszőleges mennyiséget egy korongra, majd egy másikkal fedjük be. Az elkészült korongok tetejét mázzal bevonjuk.
Tálalás előtt egy nappal előbb süssük meg, majd tároljuk hűtőben, így az ízek jól összeérnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »