Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom szelet recept

Finom szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Sárga laphoz:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 15 evőkanál víz
    • 35 dkg finom liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Középső laphoz:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg darabokra vágott csokoládé
    • 20 dkg kandírozott gyümölcs apróra vágva
    • 10 dkg darált dió
    • 25 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 9 dl tej
    • 3 tasak vaníliás pudingpor
    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Bevonáshoz:

    • 20 dkg csokoládé + 1 ek olaj
    • 10 dkg fehér csokoládé + 1 tk olaj

    Elkészítése:

    A sárga laphoz a sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a vizet és végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A maradék tésztát is kisütjük.

    A középső laphoz a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd lazán beleforgatjuk a diót, csokit, kandírozott gyümölcsöket és a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.

    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokat és a vajat, majd alaposan kihabosítjuk.

    Az egyik sárga lapot megkenjük a krém felével, erre jön a csokis lap, a krém másik fele, majd a másik sárga lap,

    A csokit felolvasztjuk az olajjal, bevonjuk vele a sütemény tetejét, majd a fehér csokit is felolvasztjuk az olajjal és ízlés szerint díszítjük.

    Tipp:

    Nagyon kiadós, finom sütemény. 45 szép szelet jött ki ebből az adagból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá