Finom szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Sárga laphoz:

  • 10 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 15 evőkanál víz
  • 35 dkg finom liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Középső laphoz:

  • 10 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darabokra vágott csokoládé
  • 20 dkg kandírozott gyümölcs apróra vágva
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 tasak vaníliás pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Bevonáshoz:

  • 20 dkg csokoládé + 1 ek olaj
  • 10 dkg fehér csokoládé + 1 tk olaj

Elkészítése:

A sárga laphoz a sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a vizet és végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A maradék tésztát is kisütjük.

A középső laphoz a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd lazán beleforgatjuk a diót, csokit, kandírozott gyümölcsöket és a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokat és a vajat, majd alaposan kihabosítjuk.

Az egyik sárga lapot megkenjük a krém felével, erre jön a csokis lap, a krém másik fele, majd a másik sárga lap,

A csokit felolvasztjuk az olajjal, bevonjuk vele a sütemény tetejét, majd a fehér csokit is felolvasztjuk az olajjal és ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

Nagyon kiadós, finom sütemény. 45 szép szelet jött ki ebből az adagból.