Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom szelet recept

Finom szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg liszt
    • 5 dkg darát háztartási keksz
    • 5 dkg összevágott dió

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 8 evőkanál cukor
    • 2 cs vaníliás puding
    • 8 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Szükséges még:

    • 1 csomag kocka háztartási keksz
    • kb 2 dl tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, még ezzel is verjük egy kicsit. A lisztet és a darált kekszet összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Ezt a masszát öntjük sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk darabos dióval.

    A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk és a vaníliás pudingot hozzáadjuk, tejjel felfőzzük. A megfőtt krémbe daraboljuk a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A vanília krém felét a tésztára kenjük, a másik felébe belekavarjuk a kakaót.

    A krémre jön egy sor vaníliás tejben megáztatott háztartási keksz. Erre kenjük a kakaós krémet,és a tetejére felvert habtejszín teszünk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá