Finom szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg darát háztartási keksz
- 5 dkg összevágott dió
Krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás puding
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Szükséges még:
- 1 csomag kocka háztartási keksz
- kb 2 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, még ezzel is verjük egy kicsit. A lisztet és a darált kekszet összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Ezt a masszát öntjük sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk darabos dióval.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk és a vaníliás pudingot hozzáadjuk, tejjel felfőzzük. A megfőtt krémbe daraboljuk a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A vanília krém felét a tésztára kenjük, a másik felébe belekavarjuk a kakaót.
A krémre jön egy sor vaníliás tejben megáztatott háztartási keksz. Erre kenjük a kakaós krémet,és a tetejére felvert habtejszín teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »