Finom szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 db tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darát háztartási keksz
  • 5 dkg összevágott dió

Krém:

  • 7 tojás sárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 cs vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Szükséges még:

  • 1 csomag kocka háztartási keksz
  • kb 2 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, még ezzel is verjük egy kicsit. A lisztet és a darált kekszet összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Ezt a masszát öntjük sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk darabos dióval.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk és a vaníliás pudingot hozzáadjuk, tejjel felfőzzük. A megfőtt krémbe daraboljuk a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A vanília krém felét a tésztára kenjük, a másik felébe belekavarjuk a kakaót.

A krémre jön egy sor vaníliás tejben megáztatott háztartási keksz. Erre kenjük a kakaós krémet,és a tetejére felvert habtejszín teszünk.