Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő szelet recept

Feketeerdő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    1. 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    2. 8 ek cukor
    3. 6 ek liszt
    4. 4 ek kakaópor

    Krém:

    • 1 üveg magozott meggy
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 12 ek porcukor
    • 0,5 l habtejszín
    • 1 rumaroma

    Elkészítése:
    A tojásokat ketté választjuk. A cukor felével keményre felverjük a fehérjét. A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral majd a sárgákkal felváltva óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Széles mozdulatokkal beledolgozzuk, egy 22*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
    Amint kihűlt a piskóta ketté vágjuk.

    Az alsó lapra rálocsoljuk az aroma felét. A meggyet leszűrjük, levét felfogjuk és ha nincs 4 dl akkor vízzel kipótoljuk. Elkeverünk benne 1 cs pudingport és 4 ek porcukort, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd a maradék rumaromát is hozzá keverjük.

    Az alsó lapra ráöntjük a krémet, majd megszórjuk meggyel.

    A maradék cukrot elkeverjük 8 dl tejben, majd a pudingporokat is hozzáadjuk és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt. Fele krémet rákenjük a meggyes piskótára, rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet.

    Tetejére tortadarát vagy reszelt csokit szórhatunk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá