Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A cukor felével keményre felverjük a fehérjét. A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral majd a sárgákkal felváltva óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Széles mozdulatokkal beledolgozzuk, egy 22*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amint kihűlt a piskóta ketté vágjuk.
Az alsó lapra rálocsoljuk az aroma felét. A meggyet leszűrjük, levét felfogjuk és ha nincs 4 dl akkor vízzel kipótoljuk. Elkeverünk benne 1 cs pudingport és 4 ek porcukort, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd a maradék rumaromát is hozzá keverjük.
Az alsó lapra ráöntjük a krémet, majd megszórjuk meggyel.
A maradék cukrot elkeverjük 8 dl tejben, majd a pudingporokat is hozzáadjuk és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt. Fele krémet rákenjük a meggyes piskótára, rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet.
Tetejére tortadarát vagy reszelt csokit szórhatunk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.