Feketeerdő szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Feketeerdő szelet

Hozzávalók:
Piskóta:

  1. 8 tojás
  2. 8 ek cukor
  3. 6 ek liszt
  4. 4 ek kakaópor

Krém:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 12 ek porcukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 1 rumaroma

Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A cukor felével keményre felverjük a fehérjét. A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral majd a sárgákkal felváltva óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Széles mozdulatokkal beledolgozzuk, egy 22*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amint kihűlt a piskóta ketté vágjuk.

Az alsó lapra rálocsoljuk az aroma felét. A meggyet leszűrjük, levét felfogjuk és ha nincs 4 dl akkor vízzel kipótoljuk. Elkeverünk benne 1 cs pudingport és 4 ek porcukort, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd a maradék rumaromát is hozzá keverjük.

Az alsó lapra ráöntjük a krémet, majd megszórjuk meggyel.

A maradék cukrot elkeverjük 8 dl tejben, majd a pudingporokat is hozzáadjuk és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt. Fele krémet rákenjük a meggyes piskótára, rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet.

Tetejére tortadarát vagy reszelt csokit szórhatunk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.