Feketeerdő rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 3 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 ek olaj
- csipet só
Krém:
- 4 dl habtejszín
- vaníliaaroma vagy paszta
- 10-12 dkg porcukor (ízlés szerint)
- magozott meggy vagy jól lecsepegtetett befőtt
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd kézi habverővel vagy spatulával óvatosan beledolgozzuk.
A kész piskótamasszát belesimítjuk a tepsibe egyenletesen, majd kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a hosszabbik oldala mentén és így hűtjük ki.
A krémhez a tejszínt keményre felverjük a cukorral és a vaníliával.
A piskótát kitekerjük, egyenltesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a meggyel, majd újra feltekerjük.
Szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.