Feketeerdő rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 3 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 ek olaj
- csipet só
Krém:
- 4 dl habtejszín
- vaníliaaroma vagy paszta
- 10-12 dkg porcukor (ízlés szerint)
- magozott meggy vagy jól lecsepegtetett befőtt
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd kézi habverővel vagy spatulával óvatosan beledolgozzuk.
A kész piskótamasszát belesimítjuk a tepsibe egyenletesen, majd kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a hosszabbik oldala mentén és így hűtjük ki.
A krémhez a tejszínt keményre felverjük a cukorral és a vaníliával.
A piskótát kitekerjük, egyenltesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a meggyel, majd újra feltekerjük.
Szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »