Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete-erdő szelet recept

Fekete-erdő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 1-2 ek kakaó
    • 20 dkg fagyasztott vagy friss meggy

    A krémhez:

    • 1 cs vaníliapuding
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek liszt
    • 5 dl tej
    • ízlés szerint cukor

    Tetejére:

    • 2 dl hulala tejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek gyümölcsízű joghurt (lehetőleg barack, mert annak nincs erős színe)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból egyszerű sárgapiskótát készítünk (nagy tepsibe valót). Azzal a különbséggel, hogy a felébe kakaóport teszünk.

    Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet elosztjuk a tepsiben, hogy mindenütt legyen. Erre kanalazzuk a sárga piskótamasszát, majd a kakaós piskótamasszát.

    A lényeg, hogy a végén szép márványos legyen. Fontos, hogy ne keverjük össze a tepsiben a meggyet a piskótamasszával.

    Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Amikor kész, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így megfordul a piskóta, és a meggyes része kerül felülre:

    Elkészítjük a krémet:

    A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

    Miközben a krém hűl, felverjük a tejszínt a vanília cukorral, majd ha már majdnem kész, beletesszük a joghurtot. Ettől nemcsak finom, de tartósabb is lesz a habunk.

    Ha kihűlt a pudingos krém, 2-3 kanál habot keverünk hozzá, és óvatosan összedolgozzuk. Nagyon finom és lágy krémet fogunk kapni. A többi habot félretesszük a tetejére.

    Ezt a pudingos krémet egyenletesen rákenjük a meggyes piskótára, majd erre jön a felvert tejszínhab. (Lehet egyenletesen elkenni a habot is, de én szívesebben díszítem máshogyan.)

    Majd csokireszelékkel megszórjuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá