Fekete-erdő szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1-2 ek kakaó
  • 20 dkg fagyasztott vagy friss meggy

A krémhez:

  • 1 cs vaníliapuding
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek liszt
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint cukor

Tetejére:

  • 2 dl hulala tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek gyümölcsízű joghurt (lehetőleg barack, mert annak nincs erős színe)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból egyszerű sárgapiskótát készítünk (nagy tepsibe valót). Azzal a különbséggel, hogy a felébe kakaóport teszünk.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet elosztjuk a tepsiben, hogy mindenütt legyen. Erre kanalazzuk a sárga piskótamasszát, majd a kakaós piskótamasszát.

A lényeg, hogy a végén szép márványos legyen. Fontos, hogy ne keverjük össze a tepsiben a meggyet a piskótamasszával.

Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Amikor kész, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így megfordul a piskóta, és a meggyes része kerül felülre:

Elkészítjük a krémet:

A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

Miközben a krém hűl, felverjük a tejszínt a vanília cukorral, majd ha már majdnem kész, beletesszük a joghurtot. Ettől nemcsak finom, de tartósabb is lesz a habunk.

Ha kihűlt a pudingos krém, 2-3 kanál habot keverünk hozzá, és óvatosan összedolgozzuk. Nagyon finom és lágy krémet fogunk kapni. A többi habot félretesszük a tetejére.

Ezt a pudingos krémet egyenletesen rákenjük a meggyes piskótára, majd erre jön a felvert tejszínhab. (Lehet egyenletesen elkenni a habot is, de én szívesebben díszítem máshogyan.)

Majd csokireszelékkel megszórjuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük.