Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis zserbó recept

Fehércsokis zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 kanál tejföl
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 25 dkg baracklekvár
    • 35 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 citrom héja

    A tetejéhez:

    • egy tábla fehér tortabevonó
    • 5 deka margarin
    • 2 kanál olaj

    Elkészítése:

    A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, és jól összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon.  Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojással együtt a liszthez. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, az első részt kinyújtjuk és tepsibe tesszük.  Megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd cukorral. Erre jön a második lap, rá a lekvár és a cukor. A harmadik lapot is kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. A negyedik lappal befedjük a diós lapot és 180 fokon megsütjük.  Amikor kihűlt olvasztott fehér csokival öntjük le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá