Fehércsokis zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Fehércsokis zserbó

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 kanál tejföl
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg baracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom héja

A tetejéhez:

  • egy tábla fehér tortabevonó
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál olaj

Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, és jól összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon.  Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojással együtt a liszthez. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, az első részt kinyújtjuk és tepsibe tesszük.  Megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd cukorral. Erre jön a második lap, rá a lekvár és a cukor. A harmadik lapot is kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. A negyedik lappal befedjük a diós lapot és 180 fokon megsütjük.  Amikor kihűlt olvasztott fehér csokival öntjük le.