Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi zizi szelet recept

Farsangi zizi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 2 pohár liszt (kb 2 dl)
    • 2 pohár darált dió
    • 2 pohár kristálycukor
    • 1 pohár olvasztott margarin
    • 1 pohár cukorzott kakaópor
    • 10-15 dkg áfonya (mazsola is jó) apróra vágva
    • ½ tábla étcsokoládé apróra törve
    • ½ csomag sütőpor
    • 7 tojás
    • 1/2 csomag szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat- a mandula kivételével- összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tojások sárgáját, ezzel is keverjük a viszonylag sűrű masszát. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd fakanál segítségével egyenletesre keverjük a kakaós masszával. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. A kész viszonylag sűrű masszát tepsibe öntjük, elsimítjuk. A süti tetejét szeletelt mandulával megszórjuk. Berakjuk a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig sütjük).  Ha van őzgerincforma, süthetjük abban is, a mandulát a vajazott gerincforma aljára szórjuk, úgy öntjük rá a masszát. A sütési idő akkor 30-35 perc.
    Jó étvágyat!

    A recept édesanyámé,tőle tanultam sütni :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek