Farsangi zizi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 pohár liszt (kb 2 dl)
  • 2 pohár darált dió
  • 2 pohár kristálycukor
  • 1 pohár olvasztott margarin
  • 1 pohár cukorzott kakaópor
  • 10-15 dkg áfonya (mazsola is jó) apróra vágva
  • ½ tábla étcsokoládé apróra törve
  • ½ csomag sütőpor
  • 7 tojás
  • 1/2 csomag szeletelt mandula

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat- a mandula kivételével- összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tojások sárgáját, ezzel is keverjük a viszonylag sűrű masszát. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd fakanál segítségével egyenletesre keverjük a kakaós masszával. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. A kész viszonylag sűrű masszát tepsibe öntjük, elsimítjuk. A süti tetejét szeletelt mandulával megszórjuk. Berakjuk a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig sütjük).  Ha van őzgerincforma, süthetjük abban is, a mandulát a vajazott gerincforma aljára szórjuk, úgy öntjük rá a masszát. A sütési idő akkor 30-35 perc.
Jó étvágyat!

A recept édesanyámé,tőle tanultam sütni :)