Fahéjas-vörös áfonyás keksz recept
Hozzávalók 17 db kekszhez:
- 250 g zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
- 120 g barna cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60 g olvasztott vaj
- 2 csapott mk sütőpor
- 2 csapott mk fahéj
- 60 g magkeverék (én 20 g diót, 20 g mogyorót és 20 g mandulát használtam)
- 50 g aszalt vörös áfonya
- csipet só
Elkészítése:
A vajat felolvasztom, majd langyosra hűtöm.
A vörös áfonyát késsel kisebb darabokra vágom, a magvakat aprítógéppel durvára darabolom (zacsiba téve őket, klopfolóval megütögetve is elérhető ugyanez az eredmény).
A zabpehelylisztet egy keverőtálba öntöm, hozzáadom a magvakat, valamint az összes többi hozzávalót és alaposan eldolgozom. Kézzel érdemes, illetve egyszerűbb dolgozni, mert egy igen kemény, ragacsos (mégis könnyen formázható) tésztát kapunk eredményül.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A masszából pingponglabda nagyságú golyókat formálok, majd a tepsire helyezem. A kezemmel körülbelül fél cm vastagságúra lapogatom a gombócokat. Villával enyhén megnyomom őket, hogy legyen pici mintázatuk.
200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










