Fahéjas-mogyorós csillag recept
Elkészítése:
Az összes hozzávalót tegyük bele a keverőtálba, majd a robotgép dagasztó karjával dolgozzuk pár perc alatt össze.
Ezután vegyük ki a tálból, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá.
Vágjunk le két szélesebb, és nagyobb folpack fóliadarabot, majd az egyiket szórjuk meg porcukorral. Ezután tegyük rá az összegyúrt gombócot, majd takarjuk le a másik fóliával.
Ezután nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vegyük le a felső fóliát, és csillag kiszúróval szúrjuk ki. (a maradék masszát szintén gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd nyújtsuk és szúrjuk ki…..kb. 40 db lesz belőle)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszúrt csillagokat, majd nyomjuk rá a mázat.
A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd addig keverjük, még egy sűrűbb mázat kapunk.
Ezután töltsük bele egy neylon zacskóba, majd az egyik végén vágjunk rá egy pici lyukat, és óvatosan nyomjuk rá a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit alacsonyabb hőmérsékleten szárítsuk 10-12 percig. (én légkeverésnél 100 fokon, 8 percig szárítottam)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










