Fahéjas fánk eperrel recept
Hozzávalók (a bögre 2 dl-es):
- 1/4 bögre nyírfacukor
- 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1/3 bögre vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 bögre víz
- 1/2 tk só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor
- eper vagy eperlekvár
- olaj a kisütéséhez
Elkészítése:
A vizet a sóval, a cukorral és vajjal felforraljuk.
Ez alatt a tojásokat elkeverjük a vaníliás cukorral és a szódabikarbónás liszttel. Mikor felforrt a vajas folyadék, csomómentesre keverünk minden hozzávalót és kanállal szaggatva, forró olajban, közepes lángon, aranybarnára sütjük a fánkokat.
A legfinomabb, ha kókuszolajban sütjük ki.
Fahéjas cukorral és házi eperlekvárral tálalva javaslom a fogyasztását.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

