Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas almarózsák recept

Fahéjas almarózsák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g vajas, leveles tészta
    • 3 alma
    • 5 ek cukor
    • 2 teáskanál őrölt fahéj
    • csipet szerecsendió
    • 1 teáskanál reszelt citromhéj
    • 4 csésze víz
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál citromlé

    Elkészítése:

    Az almákat megmossuk, majd félbe vágjuk és a magházakat kivesszük.

    A vizet felforraljuk 3 ek cukorral és a citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forrásban lévő vízbe tesszük kb 2 percre (addig, hogy könnyen hajlítható legyen, de ne törjön).

    Az almát kiszedjük a vízből papírtörlőre, majd megszárítjuk.

    A tésztát közben kiengedjük, ha fagyasztott. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

    A maradék cukrot elkeverjük a fahéjjal, szerecsendióval, citromhéjjal. A tésztákat megszórjuk ezzel a keverékkel, majd végig görgetjük rajta a nyújtófát még egyszer, hogy biztos a tésztán maradjon a keverék.

    Az almákat rátesszük a tésztára, hogy kissé fedjék egymást, majd szoroan feltekerjük. A végét kevés vízzel odatapasztjuk a csigához (esetleg fogvájóval is megtűzhetjük).

    A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg szép aranysárga lesz.

    Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá